Lantmäteriet har tagit fram en testlicens för blåljusverksamheter som ger möjlighet att avgiftsfritt ladda ner och använda data från Topografisk webbkarta Visning. Det betyder att ambulans, polis, räddningstjänst, SOS Alarm samt flyg-/sjöräddning och kustbevakning får möjlighet att kostnadsfritt ta del av en rikstäckande bakgrundskarta.

Läs mer

Den ideella kluster- och GIS-föreningen Future Position X tackade måndagen 24 april av förre ordföranden Lars Jansson. Efter två år som orförande lämnar han över stafettpinnen till Per Carlsson, VD på S-Group Solutions. Vice ordförande i styrelsen blir Bo Svedberg.

Läs mer

ULI Geoforum samarbetar med Dataföreningen kompetens och kan nu erbjuda er medlemmar 10 procent rabatt på kurser hos Dataföreningen. Dataföreningen kompetens är Dataföreningens utbildningsbolag för kompetensutveckling inom affär, ledning, verksamhet och IT. De erbjuder bland annat nyttiga kurser inom affärsutveckling, IT-arkitektur, projektledning, infrastruktur och upphandling.

Läs mer

Hur ser det offentliga åtagandet ut framöver inom geodataområdet? Vad förväntas staten och kommunerna göra? Vad förväntas näringslivet göra? I Sverige har vi nu en aktuell och färsk geodatastrategi som säger att det offentliga åtagandet för samhällets geodataförsörjning är långsiktigt, men omprövas också regelbundet så att de mest relevanta typerna av data samlas in och distribueras.

Läs mer

nyhetsbrev 580

lediga jobb banner 580

bli medlem 580 gra